Yleistä

SoundtravelKaikki Suomessa myytävät pakettimatkat ovat automaattisesti valmismatkalain piirissä. Kuluttajavirasto määrittelee pakettimatkan nettisivuillaan näin:

"Valmismatka on yleensä pakettina ostettu matkailupalvelujen yhdistelmä. Valmismatka on esimerkiksi matkatoimiston myymä:

  • lento & hotelli
  • hotelli & matkailupalvelu kuten esimerkiksi formulalippu,
    sukelluskurssi tai autonvuokraus
  • matkustajan toiveiden mukaan räätälöity matka

Soundtravel myy toistaiseksi ainoastaan reittilentolippuja, joten valmismatkalaki sellaisenaan ei varsinaisesti päde tuotteisiimme. Kuitenkin myös pelkissä lentolipuissa on usein lentoyhtiöiden asettamia erikoisehtoja ja rajoituksia, joita Soundtravel noudattaa poikkeuksetta. Alustavan varauksenteon yhteydessä toimitamme asiakkaalle aina matkakuvauksen, joka sisältää  lento-, matkustaja-, hinta- ja hintasääntötiedot. Vasta asiakkaan vahvistettua tarkistaneensa ja hyväksyvänsä saamansa tiedot vahvistamme varauksen sekä veloitamme ja tulostamme liput.

Soundtravel ei vastaa vahvistuksen jälkeen havaittujen virheiden korjaamisesta aiheutuvista kuluista, joten on äärimmäisen suositeltavaa, että alustavat tiedot saatuaan asiakas todella tarkistaa, että matkustajien nimet ovat oikein (=täsmäävät passin kanssa, ei lempinimiä) ja lennot toivotunlaiset.

Matkustajan omalla vastuulla on myös ennen matkaa huolehtia,
että matkakohteen ja mahdollisten kauttakulkukohteiden edellyttämät matkustusasiakirjat (useimmiten passi) sekä tarvittavat rokotukset, viisumit  ja vakuutukset ovat voimassa.

Lisätietoja valmismatkatoiminnasta antaa:

Kuluttajavirasto
Haapaniemenkatu 4 A, 7,krs,
PL 5 00531 Helsinki
Tel. 010 19 4700
Fax. 09 876 4398
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/matkustaminen/

Envelope Contact us!